Министерство на здравеопазването

Регионална здравна инспекция - Стара Загора

Актуални новини

Какво е важно да знаем за ваксините срещу COVID-19?

Ваксините, с които България провежда имунизационната си кампания срещу COVID-19, са преминали успешно и трите фази на клиничните изпитвания.
Те са разработени в съответствие със същите законови изисквания за фармацевтично качество, безопасност и ефикасност като другите лекарства.

Виж пълния текст...

31 май - Световен ден без тютюнопушене

По традиция всяка година по инициатива на Световната здравна организация (СЗО) на 31 май се отбелязва Световния ден без тютюн. Събитието се провежда в страните по целия свят, като се подчертават рисковете за здравето, свързани с употребата на тютюн и се призовава за ефективна политика за намаляване нивата на неговото потребление.
За 2021г. темата за Световния ден без тютюн, определена от СЗО е „Реши и се откажи!”.

Виж пълния текст...

До всички общопрактикуващи лекари на област Стара Загора

Уважаеми колеги,

За своевременно доставяне на ваксина срещу коронавирус е необходимо всеки четвъртък до 16.00 ч. да представяте в РЗИ - Стара Загора седмична заявка за необходимите количества ваксина срещу коронавирус, съгласно приложения образец на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

Виж пълния текст...

На вниманието на гражданите

Предоставяме на всички заинтересовани лица информация за работното време на Имунизационен кабинет в РЗИ-Стара Загора
от Понеделник до Петък - 08:30 - 17:00 ч., без прекъсване
Събота - 09:00 - 14:00 ч., без прекъсване
Неделя - Почивен ден

Виж пълния текст...

Партньорска инициатива

Партньорска инициатива между РЗИ - Стара Загора и РБ „З.Княжески”

В изпълнение на партньорска инициатива между РЗИ - Стара Загора и РБ „З.Княжески” на 14.05.2021 година от 10 часа в НЧ „Гео Милев – 1926 година” с.Ягода ще се проведе първата от поредица съвместни инициативи, посветени на здравето.

Виж пълния текст...

От 24 април се възобновява провеждането на присъствени групови занятия в езикови, образователни и други обучителни центрове и школи

От утре, 24 април, се възобновява провеждането на присъствени групови занятия в езикови центрове, образователни центрове и други обучителни центрове и школи, организирани от юридически и физически лица при спазване на дистанция, носене на защитни маски за лице, редовно проветряване на помещенията на всеки час и дезинфекция. Това нарежда министърът на здравеопазването с издадена днес заповед.

Виж пълния текст...

Copyright © 2011-2020 г. Регионална здравна инспекция - Стара Загора. Всички права запазени.