Министерство на здравеопазването

Регионална здравна инспекция - Стара Загора

Здравето - начин на живот

Untitled1 13072023На 28 юни и 10 юли 2023 г. от 10. 00 ч. в партньорство с МКБППМН се проведоха демонстрации с пущеща кукла Сю и алкоочила. Показана беше вредата от употреба на тютюневи изделия и алкохол.

Представител на сектор «Пътна полиция» на ОД на МВР разказа за рисковете при каране на велосипеди и тротинетки. За финал на двете инициативи бяха предложени спортни игри като алтернативно и безопасно поведение. Физическата активност в различните спорни секции беше много голяма и посрещната с интерес.

На 04 юли 2023 г. от 10. 30 ч. в Народно читалище „Пробуда - 1869“ град Мъглиж се проведе инициатива отново по фактори на риска за здравето. Показани бяха различни рискови за здравето поведения през ваканцията. Приоритетът отново беше насочен към спортните дейности като алтернативно поведение.

На 07 юли 2023 г. от 10. 30 ч. РЗИ – Стара Загора си партнира с Общинска библиотека „Алдин Алдинов“ град Раднево. За децата от лятната занималня към библиотеката бяха предложени игри и състезания, които укрепват здравия дух в здравото тяло. Имаше много въпроси, мнения и желание за нови срещи.

На 19 юли предстои инициатива с детската занималня на Къща - музей „Гео Милев“ – град Стара Загора. Предвидени са както здравно-образователни дейности по фактори на риска за здравето тютюнопушене, злоупотреба с алкохол, нездравословно хранене и ниска физическа активност, така и много спорни занимания, които още веднъж да покажат алтернативата на вредата в лицето на физическата активност.

Copyright © 2011-2020 г. Регионална здравна инспекция - Стара Загора. Всички права запазени.