Министерство на здравеопазването

Регионална здравна инспекция - Стара Загора

plusmen 728x90

На вниманието на гражданите!

Фирма Clorox доброволно оттегля от пазара Liquid Plumr® Pro-Strength Urgent Clear®, препарат за отпушване на канали, произведен на или преди 21 март 2016г.

България - 2016 г. Фирма Clorox доброволно оттегля от пазара Liquid Plumr® Pro-Strength Urgent Clear®, препарат за отпушване на канали, произведен на или преди 21 март 2016 г. Фирмата е установила, че при тези продукти има няколко случая на неправилно функциониране на капачката със защита от случайно отваряне от деца. Към днешна дата няма съобщения за наранявания, така че фирмата смята, че повечето от тези продукти вече са били използвани. Въпреки това, ако някои потребители имат продукти с такъв проблем, те се насърчават да позвънят на посочения по-долу телефонен център за инструкции и пълно възстановяване на сумата.

Кои са засегнатите продукти?
Liquid Plumr® Pro-Strength Urgent Clear®, препарат за отпушване на канали, произведен на или преди 21 март 2016 г. Тези продукти имат номер на партида JS16081 или по-малък. Този код е отпечатан в малка кутийка в долната част на задния етикет. Никакви други продукти от серията „Liquid Plumr” не са засегнати от това изтегляне. Продуктите, произведени след 21 март 2016 г. (с номер на партида JS16082 или по-голям) използват различна капачка със защита от случайно отваряне от деца и са безопасни за употреба по указания начин.

Какво трябва да направят потребителите?
Потребителите трябва да съхраняват продукта далеч от деца и незабавно да позвънят в телефонния център на Liquid Plumr на безплатния телефонен номер 00-800-118-1118, от понеделник до петък (8:00−17:00 ч. средно време по Гринуич), да изпратят имейл на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. или да посетят уебсайта www.liquidplumrrecall.expertproductinquiry.com , за да потвърдят, че имат от оттегления от пазара продукт. Повече информация и инструкции ще бъдат предоставени чрез посочените по- горе начини, свързани с пълно възстановяване на сумата за всеки засегнат продукт.

Liquid PlumrОписание на продукта:
Liquid Plumr® Pro-Strength Urgent Clear®, препарат за отпушване на канали – UPC 44600- 30548 Бутилката е синя, висока е 23 cm и съдържа 502 ml течност. Върху бутилката има лого на бранда Liquid Plumr.

Copyright © 2011-2020 г. Регионална здравна инспекция - Стара Загора. Всички права запазени.