Министерство на здравеопазването

Регионална здравна инспекция - Стара Загора

7 април – Световен ден на здравето

7 aprilСветовният ден на здравето е глобална инициатива, която приканва всички - от световните лидери до хората в отделните страни, да се фокусират върху едно здравно предизвикателство със световна значимост.


Тема за 2021 г.
„Да построим по-справедлив, по-здрав свят”

Пандемията от COVID-19 ярко показа, че в света все още съществува неравенство. В много случаи възможността за нормален живот и достъп до качествено медицинско обслужване се определят от това къде е роден човек, къде живее и работи. На много места в света отделни групи хора живеят при крайно лоши условия, лишени от образование, безопасна храна и чиста вода. От пандемията и мерките за борба с нея пострадаха всички, но най-много – уязвимите слоеве от населението. Световната здравна организация призовава световните лидери да осигурят на всички граждани равен достъп до медицинско обслужване и възможност за по-добър живот.

2021 година е обявена за година на медицинския и социалния работник, като признателност за тяхната саможертва в борбата с COVID-19.

Да пренебрегнеш себе си, за да служиш на другите, не е лек избор!
Призванието за спасяване на човешки живот е не само професия, а мисия придобиваща ново значение в условията на пандемията.

Честит празник!

 

 

 

 

 

Copyright © 2011-2020 г. Регионална здравна инспекция - Стара Загора. Всички права запазени.