Министерство на здравеопазването

Регионална здравна инспекция - Стара Загора

Медицинска информация

  1. МЕДИЦИНСКА ПОМОЩ - РЕД И УСЛОВИЯ ЗА ОКАЗВАНЕ НА МЕДИЦИНСКА ПОМОЩ НА ЛИЦА, ЗАСЕГНАТИ ОТ ВОЕННИ ДЕЙСТВИЯ

Всяко лечебно заведение е длъжно да извърши възможния обем медицински дейности при пациент в спешно състояние независимо от неговото гражданство, адрес или здравноосигурителен статут. Спешна помощ се оказва и от екипите на ЦСМП, стационарните филиали на ЦСМП, спешните отделения към „УМБАЛ Проф. д-р Ст. Киркович“ АД Стара Загора и „МБАЛ Тракия“ ЕООД Стара Загора.

Прегледи или консултации на бременни жени и деца  - разселени поради войната в Украйна, могат да се планират, организират и извършат в Здравно-консултативния център по майчино и детско здраве, разкрит към „УМБАЛ Проф. д-р Ст. Киркович” АД Стара Загора. Дейността на центъра се финансира по Националната програма за подобряване на майчиното и детско здраве и клиентите не заплащат услугите. Здравно-консултативният център оказва съдействие и при необходимост от хоспитализация или насочване към подходящи социални услуги.

адрес: гр. Стара Загора, ул. „Ген. Столетов“ № 2 (сградата на „окръжна болница”, вход

 на етажа на спешно отделение, кабинет № 20)

Работно време – всеки работен ден от 8 ч. до 17 ч.

Приемно време за пациенти – вторник и четвъртък на място в кабинета - от 10 ч. до 12ч.

В останалото работно време е необходимо първо да се установи контакт по телефона с координатора на центъра на един от следните телефони: 0886 48 29 04,  0884303482

или на e-mail:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

Предстои да бъде приет пакет от законодателни промени, които да приведат нормативната база в съответствие с Решение за изпълнение (ЕС) 2022/382 на Съвета от 4 март 2022 година за установяване на съществуването на масово навлизане на разселени лица от Украйна по смисъла на член 5 от Директива 2001/55/ЕО и за въвеждане на временна закрила, които ще осигурят необходимия регламент за оказване и отчитане на медицинската помощ предоставена на украинските граждани.

Copyright © 2011-2020 г. Регионална здравна инспекция - Стара Загора. Всички права запазени.